Az IDG-ről bővebben

A Fenntarthatósági Fejlődési Célok teljesítésének határideje 2030.

Az előrehaladásunk a kitőzött cél felé azonban nem kielégítő.

Mostanra világossá vált, hogy a technológiai, gazdasági és politikai intézkedések mellett fejlesztenünk kell belső képességeinket is, hogy megbirkózzunk egyre bonyolultabb környezetünkkel és az előtte álló kihívásokkal. 

Ezért 2019 áprilisában különféle intézményekből álló széles konzorcium (többek között a Stockholm School of Economics, a Stockholmi Egyetem, a Karolinska Institutet, az Eskaret Foundation, a 29K, a The New Division olyan üzleti partnerekkel, mint a Telia, az Ikea, a Spotify stb.). ) A „Inner Development Goals, azaz a Belső Fejlesztési Célok (IDG)” kezdeményezés elindítása.

Inner Development Goals – IDG – Belső Fejlődési Célok

A jelenlegi IDG-keretrendszer 5 kategóriát és 23 olyan készséget és tulajdonságot tartalmaz, amelyek különösen kritikusak a fenntarthatósági fejlesztési célokkal foglalkozó szakemberek, vezetők számára.

A keretrendszer közös alkotási folyamatban készült, nyílt forráskódú és ingyenesen használható. Számos cég és közintézmény érdeklődik már az IDG-k iránt. Például Costa Rica és Ruanda kormánya már elkötelezte magát az IDG-k alkalmazása mellett.

Hogyan jutott el az IDG Magyarországra?

2022. április 29-én került sor az „IDGs – Summit” éves konferenciára Stockholmban. A helyszínen tartózkodó 700 ember mellett körülbelül 3000 ember vett részt online, és több mint 1000-en vettek részt a konferencián a mintegy 55 helyi “hub-on” keresztül. Amy Edmondson (The Fearless Organization) és a Thinkers50 2021 első helyezettje is hozzájárult a nagy karizmához, vagy Otto Scharmer, az MIT professzora (Theory U).

Ez volt a globális bevezetés első fázisa. 2022. nyarától egyre több lokális ‘hub’ alakult. Magyarországra 2022. októberében VadAgnes.Coach hozta el a kezdeményezést és indította el az első magyarországi IDG Hungary Community Hub-ot.

Az IDG keretrendszer teljes verzióját itt találod:

A teljes keretrendszer magyar fordításában kiemelkedő szerepet játszott az IDG Hungary Hub Fordítói Csapatának tagja, Ujj Andrea. Kiváló munkáját ezúton is köszönjük!