Kiss Balázs

A közgazdász diploma megszerzése után (meglepő módon) pénzügyi vonalon helyezkedtem el, ami kb. 5 év bankszektort, majd ezt követően 15 év építőipari tapasztalatot jelent. Időközben kétszeresen is apuka lettem és ha máskor nem, de legalább ilyenkor megtörténik az a “felébredés”, hogy magunkon kívül mások miatt is érdemes (sőt kell) odafigyelni környezetünkre és embertársainkra.

Bevallom az IDG előtt nem is tudtam, hogy 2015. óta már van az ENSz-nek egy 2030-ig megvalósítandó programja, ami arra törekszik, hogy élhetőbbé és fentarthatóbbá tegyük a bolygónkat. Folyamatosan halljuk a médiából, hogy az utolsó utáni percekben vagyunk, ha most nem változtatunk, akkor késő lesz, de olyan sok a “zaj”, hogy csak “vészmadárkodásnak” érezzük, különösképpen, hogy a média szeret “sokkolni” a nagyobb nézettség érdekében. 

Az elmúlt évtizedben a közösségi csatornák térnyerésével egyre inkább az egyén került előtérbe a társadalommal szemben. Az emberek egyre inkább burokban élnek és a virtuális térbe menekülnek a problémák elől, like-okat vadásznak, egymás mellett is valamilyen eszközön kommunikálnak és a segítségnyújtás kimerül egy megosztásban. 

Rengeteg értékes ember kallódik körülöttünk, aki vágyik a változásra, de úgy érzi, hogy egyedül tehetetlen. Sokan azt gondolják, hogy ők túl kicsik ahhoz, hogy változtassanak.  

Személyes célom az IDG-n belül, hogy felkutassuk, elérjük, megtaláljuk és bevonzzuk ezeket a cselekedni vágyó embereket/csoportokat/közösségeket, akiket össze tudunk kapcsolni és együtt sikeresebben tudunk változtatni, hogy élhetőbb és fentarthatóbb legyen a világunk.   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s