Ujj Andrea, IDG Hungary Hub Ambassador & Translator

Ujj Andi vagyok, 27 év gazdasági (számvitel, könyvelés, adózás, kontroling, global management), multinacionális cégeknél szerzett tapasztalattal rendelkezek. Közép-, majd felső vezetőként angolul és németül kommunikálva széleskörű szakmai tudásra tehettem szert.

2022. novemberében csatlakoztam az IDG Hungary HUB-hoz, amelyet Vad Ágnes ismerősöm ajánlott figyelmembe. Milyen fejlesztéseket takar az IDG és eszköztára, arról nem volt konkrét elképzelésem.  Fejlesztésekkel, mint például a CI (a termékek, szolgáltatások vagy folyamatok folyamatos fejlesztése fokozatos és áttörést jelentő fejlesztések révén) módszertanával, előzőleg munkám során találkozhattam.

3 éve önkéntes munkát vállaltam egy magyar betegcsoportban: kapcsolattartó vagyok az amerikai betegszervezethez, online eseményeken veszek részt, szakmai fordításokat végzek, segélyszolgálatot, támogatást nyújtok a csoporttagoknak. Adminisztrátorként a kreatív fejlesztés, mentális egészséggel (wellbeinggel), mindfulness-vel kapcsolatos információk, illetve kulturális ismeretek terjesztése is teendőim közt szerepel. Az önfejlesztést, stresszoldó technikákat saját magamon is gyakorlom. 

Egyre többször hallhatjuk a médiában, hogy bolygónk, az emberiség veszélyben van. Katasztrofális események bekövetkezése fenyegeti a világunkat. Annak érdekében, hogy ezt módunkban álljon megakadályozni, elébe kell mennünk az eseményeknek, meg kell értenünk dolgokat a jövővel kapcsolatosan. Ehhez azonban nagymértékű, globális, nemzetközi összefogásra van szükség. Változásra, változtatásra van szükség. A változások mindig kis lépéssel kezdődnek. Minden változás a belső, egyéni átalakulással, önfejlesztéssel indul, majd ezt követi a külső, környezeti átalakulás.

Mindenki hozzájárulhat ehhez a folyamathoz, aki egyénként elkötelezettséget vállal a jövő alakulásáért, illetve szolidaritást érez és gyakorol mások iránt. Bizonyos kérdésekben a tudomány nem lehet segítségünkre, ellenben az IDG gondolkodásmódja, célkitűzései, eszköztára sok kérdésben segít válaszokat találni. Hogy hogyan éljünk, milyen érzéseink vannak, hogy kik vagyunk valójában, ezekre a kérdésekre magunkban kell megtalálni a választ. Az IDG segít, hogy jobban megismerhessük magunkat, hogy figyeljünk másokra. Emberközpontú értékeket közvetít a világban.

Az IDG hitvallását szeretnénk eljuttatni a magyar társadalom különféle szegmensei részére. Az egyéni szinttől elindulva a közösségekig, a szervezetekig, a munkahelyekig, a család egységéig, az állami szféráig. Így mindenki hozzájárulhat a globális változáshoz és részese lehet annak. Lesz beleszólása a jövő alakulásába. Ha látjuk, miben kell nekünk változni, akkor azt is felismerjük, milyen út vezet a világunk megváltoztatásához. Ha előre akarunk lépni az emberiség előtt álló globális kihívások megoldásában, akkor vissza kell szereznünk azt a képességünket, hogy kapcsolódjunk embertársainkhoz. Az IDG perspektívákat ajánl és tapasztalati gyakorlatot ad ehhez; és kellő empátiával elérhetjük, megmutathatjuk, hogy egy mély belső tudatosságra ébredve hogyan tud összefogni az emberiség egy közös cél érdekében.

Talán ebben áll az IDG lényege, ezért éreztem, itt a helyem a csapatban. Tegyünk valami jót, alkossunk valami maradandót! Talán az unokáink jövőjét egyengetjük, tapossuk ki előttük az utat. Érezze mindenki magáénak ezt a küldetést! 

%d bloggers like this: